Noord- Hollands kampioenschap

Noord- Hollandskampioenschap 2012.

Onder uitstekende omstandigheden is er om het Kampioenschap van Noord-Holland gevist. Eindelijk een keer geen harde wind aan de Grote Sloot. Echter, ook vandaag was het net als het hele jaar overigens al, erg stekkerig. Je moest een beetje mazzel hebben, of er baars op je stek zat. Desondanks werden er 2343 baarzen gevangen door 55 deelnemers, hetgeen een gemiddelde geeft van bijna 43 baarzen per deelnemer.
Richard en Nico Pronk kunnen weer tevreden terugkijken op een prima organisatie van deze wedstrijd, een goede prijzentafel en een mooie verloting!

De Uitslag.


Met 77 baarzen is Jan Agenant (links) eerste geworden. Hij bekroont hiermee een goed seizoen! Henk Roos moest door een matige 5de stek genoegen nemen met plaats twee. Hij ving er 75. Cor Hogeterp ging vandaag niet gebukt onder de spanning van het organiseren van een wedstrijd en werd heel knap derde. Ook hij ving 75 baarzen, maar zijn hoogste stek was minder dan die van Henk. Nummer vier is Loek de Groot geworden met 73 baarzen. Eindelijk zagen we hem weer een keer aan de waterkant. Ook ditmaal was Gerrit de Wind goed in zijn eigen water en met 71 baarzen werd hij vijfde. Bert de Hond nam plaats zes voor zijn rekening met 68 stuks. Jan Tinus Jeensma wist door een hogere stek Andre van Kleef te verslaan, beiden vingen er 67 en werden zevende en achtste. De onderlinge strijd tussen de Pronken werd gewonnen door Nico. Beiden vingen er 64, maar door een lagere stek moest Richard zijn vader voor laten gaan.


Een glansrijke overwinning voor korps De Eendracht 1, bestaande uit Richard Pronk, Nico Pronk, Gerrit de Wind en Peter Posthumus (Op de foto vader Klaas)

Het Klassement.

Henk Roos is BAARSVISSER van het JAAR 2012 geworden! Hij heeft nu 27 punten.
Andre van Kleef heeft er 35, maar kan Henk niet meer achterhalen. Jan Agenant staat derde met 53 punten, na zijn mooie overwinning van vandaag. Bert de Hond staat vierde met 60 punten, op 1 punt gevolgd door Thom Groot die vandaag geen potten kon breken en 47ste werd. Marcel Kok is gezakt naar de zesde plek, met nog steeds 65 punten. Zevende is Peter Posthumus met 69 punten. Voor hem is een topvijf klassering nog steeds mogelijk! Jan de Jonge staat achtste met 72 punten, op twee punten gevolgd door Paul Beerepoot die dus negende staat. De top 10 wordt afgesloten door Gerrit de Wind. Hij heeft nu 81 punten. Er zijn echter nog kapers op de kust. Kan hij deze plek vasthouden!
Om de 25ste plek gaat de strijd tussen vier man! Cees Sanders staat 24ste met 234 punten, Hennie de Boer op plek 25 met 238 punten. Kunnen zij Geert van Houdt en Cor Smit van zich afhouden, en hun tickets voor het NK veiligstellen?

Zondag de Arie Buth Memorial. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want er kunnen zich nog heel wat verschuivingen in het klassement voordoen. Wie beschikt er over de sterkste zenuwen?