Uitslag 6e wedstrijd (Zilveren brug)

Verslag Zilveren Brug 26-08-2018 HSV de Eendracht.


Op deze mooie zondagmorgen hadden 44 deelnemers zich verzameld bij de altijd vrolijke Koos van Dam van eetcafé de Buuren in Burgerbrug. Op deze dag werd er alweer voor de 38ste keer gestreden om de alom begeerde Zilveren Brug ook dit jaar weer vervaardigd door Peter Posthumus.

Na de koffie en opening van voorzitter Rampen werd er koers gezet naar het wedstrijd water, wat er mooi glad bijlag, zo goed als geen wind. Maar zoals we gewend zijn hier en daar een flinke rietkraag en in het water veel plompebladeren, wordt elk jaar meer en meer. Vandaar dat er mooie ruime stekken waren uitgezet zodat een ieder toch genoeg open water had om een baarsje te vangen. Op de eerste stek al een paar uitschieters, Peter Posthumus begon gelijk even met 35 baarsjes, gevolgd door Nico v/d Stoop met 27 en mijn buurman Herman Vos met 24 Marcel Kok, Jeroen Buys en gold old Jan Meijer pakten er 20.
Op naar de tweede stek, Gerrit de Wind 33, Peter Posthumus 31 Jan Eelsing 24 en R. Koek 23 stuks. Derde stek André van Kleef begint gas te geven en vangt hier 39 baarsjes op gepaste afstand Gerrit de Wind met 26, Jan de Jonge, Jan-Tinus Jeensma en Frank Melten vingen er hier 25 van die mooie baarsjes. Tussenstand na 3 stekken  1ste  Peter P. met 88, 2e Gerrit de W.  met 72, 3e Nico v/d Stoop met 69 4e Andre van K. met 65 5e Jan Agenant  met 61 gevolg  door Jan de J. en Thom G. met 60 stuks. Peter heeft dus een aardig gaatje geslagen, koppie erbij houden en er kan weinig meer mis gaan.
Want hij vist niet alleen voor zichzelf vandaag, maar voor iemand die hem erg dierbaar was en nog steeds is.
Kijken wat de vierde stek brengt, André is nu echt los en pakt er 31 bij, Jan Eelsing volgt met 24 en Tom G. voegt 22 toe aan zijn totaal. Peter en Gerrit laten het op deze stek een beetje zitten met 17 en 15 stuks. Peter houd de leiding met 105, maar André komt rap dichterbij en heeft er nu 96, Gerrit zakt een plaatsje met nu 87 gevolgd door Thom G. 82 en Jan de Jan de J. met 76. Nico v/d S. zakt uit top 5, wist er maar 7 op deze stek te vangen. De spanning stijgt met nog 1 stek te gaan hier heeft Reinier Gootjes en top stek met 30 stuks,gevolgd door Jeroen Buys met 29 en André pakt hier nog even 27 van die mooi gestreepte rakkers Jan de J. volgt met  24 en Frank M. en Gerrit voegen nog 23 toe aan hun lijst. Op naar de broodjes bal of tosti of andere vette hap.

Na een ruim een half uurtje is de uitslag bekend, en komt de voorzitter met het verlossende woord. Kampioen van de Zilveren Brug 2018 is Peter Posthumus met een mooi aantal van 125 baarsjes. 2e is André van Kleef met 123 stuks en komt er dus 2 tekort en gelukkig maar, want als ik het iemand had gegund vandaag was dat dus Peter en is mijn wens uitgekomen. Zelf mocht ik een niet verwachte 3e prijs ontvangen uit de hand van de voorzitter Rampen ( wat kan die man schreeuwen zeg), ik ving er 110. Een mooie 4e plek was er voor Jan de Jonge met precies 100 en Thom Groot maakte de top 5 rond met ook 100 baarsjes. Al met al een mooie wedstrijd en een zeer terechte winnaar, prima organisatie.

Peter droeg zijn overwinning op aan zijn op 30 april 2018 overleden vader Klaas.  Klasse man petje af en nogmaals Van Harte.

GdW.