DE ARIE BUTH MEMORIAL 2014
en
Het natte pak van Klaas Musman
Tijdens een mailwisseling tussen Klaas en Klaas, stelde de eerste onder meer de volgende vraag aan de tweede Klaas: “Ik ving zondagavond op, dat jij een nat pak hebt gehaald tijdens het vissen. Op welke stek was dit en hoe kon het gebeuren?” “Ik hoor graag van je, zodat we in de toekomst dergelijke gevallen wellicht kunnen proberen te voorkomen”. “Overigens nog gefeliciteerd met je eervolle zeventiende plaats. Je wordt steeds beter!”
Het antwoord van Klaas kwam nog geen dag later:
“Inderdaad, ik ben niet geheel droog gebleven (wel een beetje jammer dat je dit schrijft want zo komt Margret er ook achter, maar dit ter zijde)”
“Het gebeurde vlak voor de start van de vierde stek, ik wist dat daar de wal wel wat problemen zou kunnen geven (we kennen de sloot). Ik had mijn stek klaar gemaakt, het riet bij elkaar gebonden en ik stond te wachten op de toeter. op dat moment zag ik nog één rietstengel staan en ik dacht die breek ik nog effe weg”.
“Hiervoor moest ik natuurlijk nog effe verder naar voren en lette ik niet goed op (ik vond dat ik goed ving en was daardoor misschien wat over enthousiast). De wal was hier nogal stijl en onderin was geen wal meer, het riet stond in sloot. Dit was slecht te zien omdat het kapot gemaaide riet er nog lag. Ik zakte zo weg, maar kon mij nog net aan het riet vasthouden, een paar kleine snijwondjes aan mijn handen, één laars vol water en één natte mouw. Verder geen onoverkomelijke problemen. Na de vijfde stek gauw mijn laars uitgedaan en wat denk je? Alleen water, geen vis”.
“Hoe dit soort dingen in de toekomst te voorkomen is weet ik ook niet. Je moet, als deelnemer gewoon goed opletten. Je kunt van de stekkenuitzetters niet verlangen dat zij studie van de wal maken.
Waar misschien wel een waarschuwing voor gegeven kan worden: er waren verschillende deelnemers (klein)kinderen van Arie Buth en ook van ‘Ons Stekkie’ die misschien onbekend zijn met het vissen tussen de rieten. Volgende keer een waarschuwing geven dat riet akelig scherp kan zijn”.
“Die eervolle plaats? Ik ben van plan om volgend jaar nog beter mijn best te doen en wat hoger te eindigen in het klassement (je bent alvast gewaarschuwd)!
Groet Klaas.
BEDANKT KLAAS, VOOR JE MOOIE VERHAAL EN JE WIJZE LES.