Kampioenschap Open Edam 2012

20-03-2012

Kampioenschap Open Edam 2012.

Een bekende wedstrijd, maar met een nieuwe organisatie. Rob Kaars en Henk Roos sloegen de handen ineen, om deze mooie wedstrijd in stand te houden. Hulde!
Het is de mannen gelukt een perfecte wedstrijd neer te zetten. Rob had een mooie openingsrede voorbereid, maar iedereen was na de loting al vertrokken (een beetje jammer).Deze speech houden we dus nog te goed! Verder ging het van een leien dakje. Er werd redelijk goed gevangen. Al was het op de ene stek beter dan de andere. In totaal werden er 2494 baarzen gehaakt, wat een gemiddelde geeft van ruim 50 per deelnemer.
De prijzentafel was keurig verzorgd en ook aan de tombola was gedacht. De organisatie kan terugkijken op een bijzonder goed geslaagde wedstrijd!

De Uitslag.

De winnaar van vandaag komt uit Akersloot.

Thom Groot wint de baarswedstrijd van Edam.

Thom Groot sloeg toe op de laatste stek met 36 baarzen. In totaal had hij er 104. Henk Roos werd, ondanks de beslommeringen rond de organisatie, knap 2de met 95 stuks. Keurig 3de werd Jannes Diekema met 82 baarzen. Dit door een betere stek, dan Ruud Laan, die hetzelfde aantal had. 5de is Frank Melten geworden, met 71 stuks. Hij moest de eer van de Schele Posch hoog houden vandaag. Jeroen Buis van de Beemster werd verrassend 7de en Dirk Swart ondanks een hernia 9de.

Korps 2 De Sander

Ook het korps werd een overwinning voor De Sander. Korps 2 met Thom Groot, Ruud Laan en Cor Hogeterp troefde het 1ste korps af, zij hadden er in totaal 218. Korps 1 met Henk Roos, Marcel Kok en Jan de Jonge bleven steken op 207. Verrassend derde: Alkmaar met Jannes Diekema, Bert de Hond en Dirk van de Bosch. Zij vingen er 189 samen en lieten gerenommeerde korpsen achter zich.
Verder probeerde Remco Heida op de laatste stek de walkant uit, ondanks waarschuwingen van collega-vissers. Het gevolg: een nat pak en geen vis!

De volgende wedstrijd is op 24 juni, als De Sander haar wedstrijd organiseert.