Een dag steur vissen (door Koos Zaal)

In 2013 heb ik bij de Topcompetitie “Baarsvisser van het Jaar”, doordat ik een klassement had gevist (minimaal negen wedstrijden mee gevist), een mandje met levensmiddelen gewonnen. Ik was als nummer 24 geëindigd! Het mandje leverde mij bovendien nog een waardebon op voor een dag geheel verzorgd (hengel, aas, vissen, eten en drinken) vissen op steur, grote karper en meerval bij “WILD – bijzonder vissen”. Zoals destijds afgesproken volgt hierbij een verslag van deze geweldige dag.

We hadden afgesproken met Peter Posthumus, Klaas Posthumus, Henk Roos en ikzelf, elkaar te treffen bij de visvijvers van WILD – bijzonder vissen in de Achterhoek, ergens 200 kilometer verderop. We zouden er om tien uur proberen te zijn. Henk en ik waren iets eerder door de files op de A-1 heen en kwamen als eersten aan. We zijn meteen na aanmelding gaan vissen. Zoals gewoonlijk was Henk de eerste die een baars steur ving!
SAMSUNG CSC
Ik was nog mijn hengel aan het optuigen, toen Henk zijn tweede steur al ving. Aangezien ik steeds voor het “scheppen” van Henks vissen moest klaar staan, kwam ik zelf niet aan vissen toe. Met deze man leek het wel een baars wedstrijd!
SAMSUNG CSC
Eindelijk had Koos zelf ook beet en vanaf dat moment ging de strijd gelijk op. Eigenlijk was er geen strijd, want het ging natuurlijk om de geweldige dag!
SAMSUNG CSC
Peter en Klaas waren inmiddels ook gearriveerd. Zij visten niet, zoals Henk en ik, met een dobber, maar op hun eigen manier met een loodje op de bodem en kijken naar je hengeltop. Ook zij boekten een geweldig resultaat! Bij ons alle vier verscheen de ene steur na de andere boven water.
SAMSUNG CSC
Met het weer troffen we het ook enorm: we genoten van een zonovergoten dag, met als resultaat 52 steuren en twee geweldige karpers, die goed aan gewicht waren! Henk en Peter hadden beiden nog “iets héél groots en sterks” aan de lijn, maar er was geen houden aan. We zullen nooit te weten komen of dit steur van twee meter, of grote meerval is geweest.
SAMSUNG CSC
De gedachte was, om er rond 16.00 uur mee te stoppen, vanwege de duur van de terugreis. Maar ja, dan komt de ware visser in ons boven: “Nog eentje…”. “Is het al vijf uur? Ach, het is nog licht. Zes uur”! “Weet je wat? We eten hier wel wat”. Het resultaat is een goed glas bier en een bord patat met de welbekende bal gehakt.
SAMSUNG CSC
Na het eten, in een keurige accommodatie, zijn we richting huis gegaan met een geweldige ervaring rijker. We hebben met z’n vieren een dag beleefd om snel een keertje over te doen! “Het was helemaal toppie!”
SAMSUNG CSC
Koos Zaal