Top tien: huidige stand

Klassement

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Henk Roos een grote optie genomen op de eindoverwinning van dit jaar. Door zijn overwinning vandaag staat hij op 19 punten. Richard Pronk heeft er 29 en kan Henk in theorie nog achterhalen; “gaat hem dit lukken?”. Peter Posthumus heeft 51 punten en staat derde. Hij kon zich niet verbeteren. Kan Andre van Kleef hem nog achter halen met nu 56 punten? Met stip in de top vijf staat Eric Maes: hij heeft nu 63 punten, na een mooie zesde plaats vandaag. Jan de Jonge staat op de zesde plaats en volgt op slechts twee punten. Ook Jan Agenant wist een plek te klimmen en staat hierdoor zevende met 69 punten. Een “vrije val” voor Pieter Oostwouder naar plaats acht, na een negentwintigste plaats heeft hij nog steeds 75 punten. Paul Beerepoot is “heel knap” terug in de top tien. Hij heeft 83 punten. Twee man voor de tiende plaats, te weten Thom Groot en Dirk Swart. Beiden 84 punten, maar door een betere 10de wedstrijd heeft Thom voorlopig de tiende plaats in handen (14 tegen 18).
De strijd om plaats 25 is ook heel spannend, voorlopig staat Cor Hogeterp hierop met 204 punten. Paul Sierkstra heeft er 211, maar kan een 45 wegvissen tegen Cor een 30. Maar ook Frank Melten kan de heren nog voorbij! Frank heeft 224 punten en gaat een 36 proberen weg te vissen. Of wordt het toch Cor Smit die de boel op zijn kop gaat zetten? Cor heeft 233 punten en gaat 52 punten wegvissen.
Spannend is het ook met hoeveel klassementsvissers we 2014 gaan afsluiten: Elke visser die na de Arie Buth Memorial een klassement (minimaal negen wedstrijden) heeft gevist zal op 23 november aanstaande naar huis gaan met een mooie attentie! Cor, Remco, Jan en Ernst komen hier ook nog voor in aanmerking!

Op alle fronten is het dus nog erg spannend!

Komend weekend wordt er gestreden om het Noord- Hollands Kampioenschap. Wie gaat deze klassieker winnen?