In de media: BEET – april 2013

50 vragen en antwoorden over baars

50_beetweetjes_640_01

“Baars is een beetje het stiefkind van onze roofvisvisserij. Dat is een beetje vreemd, want welke vis is mooier dan een baars? Wat de vis tegen heeft is een aansprekend formaat. Er zijn namelijk nogal wat snoekvissers die alleen achter recordvissen aanzitten. Wie achter recordbaars jaagt krijgt snel een ander beeld van deze mooie en vooral ook sterke vis. Als een baars eens een meter kon worden, wat zou er dan veel op worden gevist! Wat ook vergeten wordt is dat we het formaat van de vis en gebruikte materiaal zouden moeten vergelijken. Wanneer je een mooie baars aan het geëigende materiaal drilt en dit afzet tegen het materiaal wat je gebruikt om grove snoek te vangen, dan zijn de verschillen niet zo groot! Juist dan zou de balans in het voordeel van de baars moeten uitvallen, want laten we wel zijn, baars is talrijker aanwezig dan snoek en eigenlijk redelijk eenvoudig heel het jaar door te vangen.”

Het aprilnummer van Beet ligt vanaf 19 maart bij de abonnee en 21 maart in de winkel. Nog geen abonnee? Kijk op www.beet.nl voor de actuele abonnementenaanbieding.

50_beetweetjes_640_02

Dit bericht is geplaatst in Media door bvvj.