Reglement Open Baarswedstrijd VZOD TBV de jeugd

logo vzod

 

 

H E N G E L S P O R T V E R E N I G I N G “V.Z.O.D.”

Opgericht 14 juli 1920 Kon. Goedgekeurd 26 februari 1954

Lid van Sportvisserij Noord West Nederland en aangesloten bij Sportvisserij Nederland.

 

REGLEMENT OPEN BAARSWEDSTRIJD T.B.V. DE JEUGD.

– Bij twijfel over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd kunt u bellen naar het secretariaat of de wedstrijdleiding.
– De minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.
– De wedstrijd zal worden gevist in 5 stekken van elk 20 minuten. Indien hiervan wordt afgeweken zal dit bij de inschrijving van de wedstrijd worden bekend gemaakt.
– De stekken worden bepaald door loting en zijn niet overdraagbaar. Deelnemers dienen binnen de hun toegewezen stek te vissen. Het vissen in een andermans stek kan leiden tot diskwalificatie.
– Indien de wedstrijd dient te worden gestopt door overmacht zoals slecht weer, dan telt de wedstrijd mee als er minimaal 3 stekken zijn gevist. De beslissing over het al dan niet doorgaan wordt genomen door de wedstrijdleiding.
– Deelnemers dienen in het bezit te zijn van geldige visdocumenten.
– Er mag uitsluitend worden gevist met worm en één (1) hengel voorzien van een enkelvoudige haak. Andere aassoorten zijn alleen toegestaan indien aangegeven op de wedstrijd aankondiging.
– Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor aas en in het bezit te zijn van een emmer/leefbun evenals een hakensteker.
– Deelnemers worden verzocht om het steknummer aan hun emmer/leefbun te hangen. Na afloop deze graag inleveren want op één van deze nummers wordt een prijs uitgeloot.
– Er wordt gevist op aantallen baars, dus één (1) baars telt voor één (1) punt, andere vissoorten tellen niet mee. Uitsluitend met de hengel gevangen vis telt mee in de beoordeling. Dode baars wordt niet meegeteld.
– Andere vissoorten dienen netjes te worden teruggezet en mogen niet (ver) worden weggegooid.
– Na het beginsignaal mag er worden gevist. Een baars gehaakt in het eindsignaal mag nog worden geland en telt nog mee.
– Winnaar van de wedstrijd is de deelnemer die de meeste punten heeft behaald. Bij gelijke stand is de winnaar degene die op een van de geviste stekken meer punten heeft behaald. Is de stand dan nog gelijk dan zal worden gekeken naar de volgende stek enz.
– Het wedstrijd parcours dient na het beëindigen van de wedstrijd schoon te worden achter gelaten.
– Deelnemers dienen de aanwijzingen van de wedstrijdleiding onmiddellijk op te volgen. Het negeren van aanwijzingen kan leiden tot diskwalificatie.
– In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding

Het bestuur.