Arie Buth Memorial

Arie Buth Memorial.

De dagen voor de wedstrijd is er heel wat afgezocht, om goed ‘baarswater’ te vinden. Uiteindelijk is toch besloten, om te vissen in de Grote Sloot. Net als vorige week was het erg stekkerig. Er werden in totaal 938 baarzen gevangen door 38 deelnemers. Dit geeft een gemiddelde van 24 stuks, wat eigenlijk de Grote Sloot onwaardig is. Voor het overige verliep alles op rolletjes.
ABM 2012 002

ABM 2012 001
De familie Buth deed de prijsuitreiking. Lars Buth, de kleinzoon van Arie, viste zelfs mee, hij ving, samen met vader Mark, 20 baarzen en werd 24ste. Een knappe prestatie van deze 5 jarige. Bij beide kleinzonen zit vissen overigens, hoe kan het ook anders, in het bloed! Tot slot ontbrak ook de tombola niet, zodat vissers die onfortuinlijk waren, toch met een prijs huiswaarts konden keren.

De Uitslag.

ABM 2012 004

ABM 2012 005
Eindelijk heeft hij weer eens een overwinning; Richard Pronk wist deze belangrijke wedstrijd op zijn naam te schrijven. Hij ving 47 baarzen in totaal.
Ook Pieter Oostwouder liet zich gelden; met 42 stuks eiste hij de tweede plaats op. Nummer 3 is Jan Tinus Jeensma geworden met 41 baarzen. Na vorige week wederom een mooie uitslag. Met 38 vissen werd Peter Posthumus vierde. Een heel mooi resultaat voor hem. Dirk Swart is over zijn zomerdip heen en deed met de vijfde plaats eindelijk weer eens van zich spreken. Hij ving er 36 en werd gevolgd door Herman Vos op plaats zes, met 34 baarzen. Rob Kaars ving er ook 34, maar werd zevende, omdat hij een lagere stek had, dan Herman. Andre van Kleef ving er 31 en moest genoegen nemen met plaats acht. De negende plek was voor Marcel Emmaneel. Door een hogere stek wist hij Marcel Kok te verslaan, die hierdoor genoegen moest nemen met een klassering als tiende.

 
Het Klassement.

ABM 2012 008
De uitreiking van de prijzen voor De Baarsvisser van het Jaar werd gedaan door Gerard Roosloot, voorzitter van onze federatie. Uiteraard was de organisatie hier zeer verguld mee.

 14a Arie Buth Memorial 2011 001
(Op de foto: Henk Roos in 2011)
De winnaar was helaas niet aanwezig! Henk Roos gaf namelijk de voorkeur aan deelname aan het NK snoekbaarzen. Hij is geëindigd op 27 punten en heeft het prestigieuze bord wederom gewonnen.

ABM 2012 010
Na een lange strijd moest Andre van Kleef genoegen nemen met de tweede plaats. Hij eindigde op 35 punten.

ABM 2012 011
Een goede derde plaats is er voor Jan Agenant, met 53 punten. Als een van de weinigen viste hij een redelijk constant jaar met zeven top 10 noteringen.

ABM 2012 012
De grootste sprong binnen het klassement was voor Peter Posthumus! Hij klom van de zevende naar de vierde plek! Hij viste slechts elf wedstrijden mee en eindigde knap op 57 punten.

ABM 2012 013
Bert de Hond is toch wel de verrassing dit jaar. Een vijfde plaats is zijn deel met 59 punten.

ABM 2012 014
Marcel Kok heeft er 60 en is tevens de visser met de meeste overwinningen dit jaar.

ABM 2012 017
Thom Groot kende op het einde van de competitie te veel ongemak. Een onwillige knie gooide zijn top 5 aspiraties overboord. Een zevende plaats was zijn deel met 61 punten.

ABM 2012 018
Jan de Jonge is achtste geworden met 69 punten. Een jaar zonder overwinning en dat zijn we niet gewend van hem.

ABM 2012 019
Een hele mooie negende plaats voor Paul Beerepoot. Iets waar hij trots op mag zijn. Hij behaalde 74 punten, een goed resultaat.

ABM 2012 020
Gerrit de Wind werd het slachtoffer van de dadendrang van Pieter Oostwouder, die door zijn tweede plaats vandaag Gerrit voorbij ging in de eindklassering! Een mooie tiende plaats dus voor Pieter, met 78 punten.

De onderlinge strijd tussen de Pronken, werd in het voordeel van Richard beslist. Door zijn overwinning ging hij vader Nico voorbij. Verder nog een opmerkelijk feit, “doordat hij weer met worm mag vissen”, heeft Klaas Posthumus zich geplaatst voor het NK Baarsvissen. Een mooie 21ste plaats is zijn deel.

De laatste plaatsen, die recht geven op deelname aan het NK, gingen naar Cees Sanders en Hennie de Boer. Zij troefden Cor Smit en Geert van Houdt, ook wel bekend staand onder hun artiestennaam ‘De Muppets’, de loef af. Cor en Geert zullen zich moeten plaatsen voor het NK via de selectie wedstrijd.

 ABM 2012 021

Overzicht Baarsvisser van het Jaar 2012.

Een stekkerig jaar qua vangsten: 18531 baarzen, maar een gemiddelde van 32 stuks is toch redelijk. De slechtste wedstrijd was Alkmaar, met een gemiddelde van 7 baarzen. De beste wedstrijd was wederom de Zilveren Brug, met een gemiddelde van ruim 53 stuks per deelnemer.

Er komt een nieuwe wedstrijd bij! Bert de Hond en Herman Vos gaan deze organiseren op 30 juni in Midwoud. De commissie Baarsvisser van het Jaar is ook nog met een andere vereniging in gesprek. Zodra we rond zijn, wordt het rooster voor 2013 verspreid.

De gemiddelde deelname aan de wedstrijden ging van 46.5 naar 43.3 per wedstrijd. Waren er vorig jaar nog 166 verschillende deelnemers, dit jaar helaas tien minder, dus 156. In 2012 visten 27 mensen een klassement; vorig jaar waren dat er nog 30.

De website wordt uitstekend bezocht, dit jaar meer dan 17300 bezoeken, tegen 13500 in 2011. Oktober kende 2283 bezoekers. Rob Jak, onze webmaster, bedanken wij voor zijn inzet.

wk46-Picture 005
(Toevoeging Rob Jak: Langs deze weg wil ik met name Ruud bedanken voor het keurig aanbieden van alle uitslagen, Pieter bedankt voor de vele foto’s en de vele andere vrijwilligers die zich hebben ingezet voor deze competitie. Het rooster voor volgend jaar is in de afrondende fase. Hou de site is de gaten…)