Verslag 7e wedstrijd (Zilverenbrug HSV De Eendracht Burgerbrug)

Zilverenbrug 2015

Op zondag 30 augustus 2015 werd er voor de 34e keer gevist op baars om de fel begeerde zilverbrug in het prachtige viswater van HSV de Eendracht uit Burgerbrug. Het was deze dag schitterend visweer, nagenoeg geen wind en droog.
De 60 deelnemers verzamelden zich in eetcafé de Buuren in Burgerbrug bij de altijd vrolijke Koos van Dam, waar de koffie al stond te pruttelen.
Na een hartelijk welkom van voorzitter John Rampen werd er vertrokken naar het viswater. Door de ruime stekken was het gemakkelijk parkeren, dus hier geen problemen en verliep alles op rolletjes. Doordat er geen wind stond was het ook een stuk makkelijker om een mooie stek te maken tussen het riet en ook een stuk makkelijker vissen. Toch zijn er verschillende snoertjes en haakjes gesneuveld aan de rietjes onder water maar dit vinden de Pronken van NIPRO niet zo erg.
Helaas ook een minder leuk bericht, want na stek één moesten we afscheid menen van Hennie de Boer, hij werd niet lekker en had erge hoofdpijn zoals ik heb vernomen. Na het vissen is er nog telefonisch contact geweest en Hennie was goed thuisgekomen en het ging al weer redelijk, Hennie beterschap en tot gauw aan de waterkant.

Nu de wedstrijd, op de eerste stek gaf onze voorzitter John Rampen even zijn visite kaartje af door even 30 baarsjes te vangen maar had gelijk zijn kruit verschoten. Henk Roos ving er 29 voor Anton Klaver (houd deze man in de gaten) en Dirk Swart beide met 26. Dus onze meest vaste controleurs hadden weer druk werk deze dag.
Op naar stek twee, hier stak Jan Eelsing er ver bovenuit met 37 baarsje voor ik kan zijn naam bijna niet meer uit mijn strot krijgen Henk Roos en Richard Pronk met 28 stuks.
De derde stek werd een prooi voor Jeroen Buijs met 35 baarsjes voor Anton Klaver met 33 en Erik Maes met 32. Het viel mij op dat er op verschillende stekken meerde grotere baarzen werden gevangen wat we hier eigenlijk niet gewend zijn. Ik zelf had op een stek 2 gaatjes gemaakt, in het ene gat ving ik 15 baarzen van rond de 15 cm en in het andere gaatje 14 torren, dus ze zaten vlak naast elkaar.
De 2 laatste stekken waren minder, terwijl in de voorgaande jaren dit de beste stekken waren, het water zag er ook niet best uit, op stek vier 3 man met 17 baarsjes Erik Maes, Henk Roos en Gerrit de Wind. Na deze stek, trouwens al eerder wisten we wel wie er kampioen zou worden, maar ik verraad nog niets. Op naar de laatste stek hier werden de vangsten op sommige plaatsen weer iets beter hier pakte Henk Roos er nog 28 (klasse man) voor Jeroen Buijs 23 en hier is hij weer Anton Klaver met 20. Op naar de ballen van Koos van Dam. Ik bestel een broodje bal met zuur bij Koos na lang wachten krijg ik een bordje met alleen een balletje gehakt erop, ik zeg tegen Koos ik had een broodje bal met zuur besteld. Koos zegt: het brood zit al in de bal en het zuur krijg je vanzelf als je die bal op hebt, en daar kon ik het mee doen. Nu naar de einduitslag van deze prima verlopen wedstrijd waar geen wanklank is gehoord, en sommige deelnemers zouden hier elke week wel willen vissen.
We hadden weer een prima winnaar vandaag een absolute topper en hij blijft zo gewoon, gaat niet naast zijn schoenen lopen en je kan altijd bij hem terecht voor tips, kortom een man zonder geheimen, en toen waren mijn veren op.
Zilveren brug 2015 005a
Deze topper heeft de naam Henk Roos van Edam’68, hij is de zeer terechte winnaar van de schitterende Zilverenbrug 2015 met 131 baarsjes, er zat wel een gaatje naar nummer 2 maar zoals ik al zei houd deze man in de gaten, hij vist dit seizoen ijzerstek en ving er 116 deze man is
Zilveren brug 2015 006a
Anton Klaver van de Schele Posch op plaats 3 ook een visser met toekomst, na een dipje is hij weer helemaal terug, nu vast houden van hem zullen we wel meer horen, Jeroen Buijs van HSV de Ringdijk hij ving er 106.
Op plaats vier 2 personen met 104 baarsjes, doordat Jan Eelsing van de Niedorpen er een stek van 37 had werd hij 4e voor de man die dit water als geen ander kent Gerrit de Wind van HSV de Eendracht ook met 104. Een 6e plaats was er voor Erik Maes van ’t Voorntje, 7e Richard Pronk, 8e Peter Posthumus beide HSV de Eendracht, 9e werd Dirk Swart van de Schele Posch. Gedeeld 10e Thom Groot en Jan de Jonge van de Sander met 90 baarsjes.
De controleurs prijs werd gewonnen door het koppel Jan-Tinus Jeensma en schoonzoon Marco Visser.

Zilveren brug 2015 001a
Bij de Korpsen was de 1e prijs voor Hsv De Sander met 296 baars, op de voet gevolgd door de plaatselijke favorieten Hsv De Eendracht met 291 baars 3e werd het 2e korps van de Schele Posch met 264 baars. Nadat de voorzitter een ieder had bedankt voor hun inspanningen en wel thuis had gewenst hebben we nog even nagekaart over deze prima verlopen wedstrijd, ik zou zeggen tot volgend jaar, maar eerst hebben we onze kermis wedstrijd nog op zaterdag 26 september, tot dan.
GdW

Uitslag: later…